Verken uw mogelijkheden in neuromorphic computing tijdens onze innovatiemissie naar Londen en omgeving van 24 tot en met 27 maart 2025. Ontdek kansen voor samenwerking in onderzoek en zakelijke partnerschappen in deze opkomende technologie
maandag 24 maart t/m donderdag 27 maart
Voor wie?
De missie staat open voor de hele keten betrokken bij neuromorphic computing. Werkt u in dit veld vanuit materialen, apparaten, circuit-ontwerp, hardware architectuur, algoritmes of applicaties? Meld u dan vooral aan.
Voor wie?
De missie staat open voor de hele keten betrokken bij neuromorphic computing. Werkt u in dit veld vanuit materialen, apparaten, circuit-ontwerp, hardware architectuur, algoritmes of applicaties? Meld u dan vooral aan.
Waarom deelnemen aan deze missie?
Neuromorfe computersystemen, gebaseerd op eigenschappen van menselijke hersenen, beloven revolutionaire voordelen met:
Deze missie biedt unieke kansen voor samenwerking en kennisuitwisseling tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en Nederland. U kunt nieuwe zakelijke partnerschappen verkennen en bijdragen aan een sterker ecosysteem. In het VK heeft met name de academische wereld een sterke impuls gegeven voor het oprichten van een nationaal ‘Centre of Excellence’ op het gebied van hersengeïnspireerde computertechnologie en een nationaal programma. Daarnaast is er een netwerk opgericht om samenwerking tussen onderzoekers en bedrijfsleven te faciliteren.
Belang van samenwerking
Neuromorphic computing (NMC) heeft te maken met verschillende vakgebieden, zoals natuurkunde, scheikunde, techniek, informatica, biologie en neurowetenschappen. Ook heeft het raakvlakken met technologieën zoals halfgeleiders en kunstmatige intelligentie (AI). Om NMC verder te ontwikkelen, is het belangrijk dat onderzoekers en bedrijven uit deze gebieden samenwerken. Hiervoor zijn gezamenlijke doelen en een gemeenschappelijke taal nodig. Er is in Nederland bovendien interesse in het idee van ‘codesign’. Dit betekent dat alle onderdelen van de technologie samenwerken om een goed eindproduct te maken.
Toch blijkt dat de coördinatie van NMC in Nederland en het VK achterloopt in vergelijking met andere sectoren. Als beide landen samenwerken, kunnen betrokkenen ideeën uitwisselen over hoe dit beter georganiseerd kan worden en kan het veld sterker worden. Mogelijke resultaten van deze samenwerking zijn:
Deelname
Organisatoren
Meer informatie
Voor inhoudelijke vragen neemt u contact op met adviseur Ruben Wassink via ruben.wassink@rvo.nl, voor logistieke vragen mailt u naar innovatiemissies@rvo.nl.